U POSLEDNJEM TRENUTKU Mekani kolač sa ratlukom koji se brzo pravi
Ako nemate vremena da stojite pored šporeta satima, ovaj kolač je idealan za vas.
Sastojci:
4 belanca
4 kašike šećera
4 kašike brašna
6 kockica ratluka po želji
7 kašika kakaoa
1 kašika putera
Ukrašavanje:
2 štangle bele čokolade
Priprema:
Mikserom umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer, sve vreme muteći. Na kraju dodati brašno i kakao i izmešati lagano kašikom. Smesu sipati u podmazan rebrasti kalup pravougaonog oblika. Ratluk utisnuti po dužini u sredinu smese. Odozgo poređati tanke listiće putera. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Ohlađen komisbrot krasiti istopljenom belom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MEKAN I PREUKUSAN Brzi kolač sa raznim suvim voćem odlično ide uz čaj ili kafu
Ovaj kolač može da se jede kao slatki doručak ili užina uz šolju mleka.
UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav
Može da stoji nekoliko dana.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)