UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav
Može da stoji nekoliko dana.
Sastojci:
250 g brašna
3 jaja
3 jabuke
½ putera (125 g)
100 g belog šećera
150 ml mleka
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Priprema:
Jabuke oljuštite, očistite i iseckajte na kockice. Umutite omekšali puter sa šećerom i vanilin šećerom u penastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći mikserom. Sipajte mleko, pa dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Izmešajte varjačom. Sipajte pola smese u podmazan kalup za hleb ili pleh, rasporedite jabuke, pa sipajte ostatak smese. Možete da ostavite malo jabuka i da ih odozgo stavite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotov ohlađen hleb po želji pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
U POSLEDNJEM TRENUTKU Mekani kolač sa ratlukom koji se brzo pravi
Ako nemate vremena da stojite pored šporeta satima, ovaj kolač je idealan za vas.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)