UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav

Trpeza/ V.V.

14:00

Slatki kutak 0

Može da stoji nekoliko dana.

UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav
Shutterstock

Sastojci:

250 g brašna

3 jaja

3 jabuke

½ putera (125 g)

100 g belog šećera

150 ml mleka

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite i iseckajte na kockice. Umutite omekšali puter sa šećerom i vanilin šećerom u penastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći mikserom. Sipajte mleko, pa dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Izmešajte varjačom. Sipajte pola smese u podmazan kalup za hleb ili pleh, rasporedite jabuke, pa sipajte ostatak smese. Možete da ostavite malo jabuka i da ih odozgo stavite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotov ohlađen hleb po želji pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading