LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv

Alo.rs

20:00

Slatki kutak 0

Laka za pripremu, a laka i za jelo.

LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
unsplash.com

Torta Laganini

Sastojci:

Za koru:

5 belanaca

1 kesica pudinga od vanile

1 kašika brašna

5 kašika šećera

2 kašike ulja

Za fil:

7 dl mleka

2 pudinga od vanile

2 vanilin šećera

5 žumanaca

100 g maslaca

120 g šećera u prahu

2 dl slatke pavlake

200 g sezonskog voća (banane, jagode, višnje)

Ostalo:

2 kesice šlaga

Priprema:

Umutite belanca mikserom, dodajte šećer, ulje, puding u prahu i brašno, pa promešajte varjačom. Pleh 40 x 30 cm obložite pek-papirom, izlijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 20 minuta. Kad se kora ohladi, presecite je na tri jednaka dela i pažljivo odvojite od papira za pečenje. Za fil odvojite 2 dl mleka, razmutite puding, žumanca i vanilin šećer. Ostatak mleka stavite na šporet da provri, pa dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne. Prekrijte prozirnom folijom da se ne bi napravila kora. Kad se fil ohladi, umutite
maslac sa šećerom u prahu i dodajte ga filu. Zatim umutite slatku pavlaku, pa i nju ubacite u fil. Premažite koru slojem fila, pa stavite red voća, ponovite, a po vrhu ukrasite šlagom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading