LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
Torta Laganini
Sastojci:
Za koru:
5 belanaca
1 kesica pudinga od vanile
1 kašika brašna
5 kašika šećera
2 kašike ulja
Za fil:
7 dl mleka
2 pudinga od vanile
2 vanilin šećera
5 žumanaca
100 g maslaca
120 g šećera u prahu
2 dl slatke pavlake
200 g sezonskog voća (banane, jagode, višnje)
Ostalo:
2 kesice šlaga
Priprema:
Umutite belanca mikserom, dodajte šećer, ulje, puding u prahu i brašno, pa promešajte varjačom. Pleh 40 x 30 cm obložite pek-papirom, izlijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 20 minuta. Kad se kora ohladi, presecite je na tri jednaka dela i pažljivo odvojite od papira za pečenje. Za fil odvojite 2 dl mleka, razmutite puding, žumanca i vanilin šećer. Ostatak mleka stavite na šporet da provri, pa dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne. Prekrijte prozirnom folijom da se ne bi napravila kora. Kad se fil ohladi, umutite
maslac sa šećerom u prahu i dodajte ga filu. Zatim umutite slatku pavlaku, pa i nju ubacite u fil. Premažite koru slojem fila, pa stavite red voća, ponovite, a po vrhu ukrasite šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIV SPOJ MIRISA I UKUSA Mus od bele čokolade je pravo kremasto zadovoljstvo
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.
PREDLOG ZA UŽINU ILI DORUČAK Napravite savršenu kašu od prosa
To je žitarica koja čuva vitkost.
BEZGLUTENSKE PALAČINKE Ako imate problem sa glutenom, onda je ovaj obrok pravo rešenje
Mogu ih naravno jesti svi.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)