ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
Zamrznuta torta sa jagodama
Sastojci:
12 granola pločica
2 kašike smeđeg šećera
1/4 šolje brašna
3 kašike putera
2 belanca
1/2 šolje šećera
1 šolja pavlake za šlag
1 limun
120 g krem-sira
1,5 šolja naseckanih jagoda
Priprema:
Sameljite granola pločice u sitne mrvice. Podelite ih na dva dela. U veću činiju sipajte polovinu mrvica, smeđi šećer, brašno i otopljeni puter. Sve dobro izmešajte i ravnomerno rasporedite na dno četvrtastog kalupa. Pecite na 175 stepeni, 10 minuta. Umutite belanca i šećer dodajte pavlaku i nastavite s mućenjem još pet minuta. U drugoj činiji pomešajte krem-sir i limunov sok da dobijete glatku kremu, umešajte smesu belanca i šlaga, zatim i jagode. U vatrostalnu posudu slažite polovinu kore, utisnite je u dno, preko prelijte kremu pa sve pospite ostatkom mrvica i stavite u zamrzivač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)