TORTA OD ČOKOLADE I KOKOSA Sočne kore i mirišljavi fil osvajaju na prvi zalogaj

Trpeza/ V.V.

10:30

Slatki kutak 0

Spoj kora natopljenih čokoladnim mlekom i fila od vanile i kokosa čini ovu tortu savršenom

TORTA OD ČOKOLADE I KOKOSA Sočne kore i mirišljavi fil osvajaju na prvi zalogaj
Shutterstock

Sastojci:

Kora:

9 jaja

9 kašika šećera

1,5 kašika ulja

1,5 kašika mleka

1 prašak za pecivo

9 kašika brašna

5 kašika kakaoa

Fil:

3 pudinga od vanile

1 l mleka

250 g šećera

300 g kokosovog brašna

2 kesice želatina

4 dl slatke pavlake

Ostalo:

4 dl čokoladnog mleka

200 g čokolade za kuvanje

2 dl slatke pavlake

Priprema: Umutiti navedene sastojke za koru i ispeći tri kore u prethodno zagrejanoj rerni. 

Fil: Skuvati oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom u mleku. Dok je smesa vruća, dodati želatin i dobro promešati. Ostaviti fil da se ohladi, pa u njega dodati umućenu slatku pavlaku. Kore natopiti čokoladnim mlekom. Nafilovati ih pripremljenim filom.

Glazura: Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa margarinom i slatkom pavlakom. Kad se smesa malo ohladi, glazirati tortu i ukrasiti po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading