SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert

Trpeza/ V.V.

19:00

Slatki kutak 0

Savršena kombinacija kafe i čokolade.

SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert
Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

3 jaja

1 šoljica šećera

2 šoljice brašna

2 kašike kakaa

Za parfe:

4 kisele pavlake (720 ml)

200 ml slatke pavlake

1,5 šoljica šećera

250 g čokolade za kuvanje

2 kesice želatina

Za žele:

250 ml zaslađene skuvane kafe

1 kesica želatina

Priprema:

Umutite jaja i šećer da se dobije kremasta smesa, dodajte brašno i kakao, izmešajte i sipajte u podmazan kalup za torte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Za parfe, umutite slatku pavlaku sa šećerom (ne previše čvrsto) i dodajte kiselu pavlaku. Umutite da se smesa ujednači, pa dodajte čokoladu istopljenu na pari. Izmešajte i dodajte želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice i mešajte dok se fil malo zgusne. Na koru namažite smesu za parfe, pa stavite u frižider na pola sata da se malo stegne. Zatim preko sipajte smesu od kafe i želatina (koji ste pripremili prema uputstvu sa kesice). Ostavite u frižideru preko noći u kalupu da se stegne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading