SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert
Savršena kombinacija kafe i čokolade.
Sastojci:
Za koru:
3 jaja
1 šoljica šećera
2 šoljice brašna
2 kašike kakaa
Za parfe:
4 kisele pavlake (720 ml)
200 ml slatke pavlake
1,5 šoljica šećera
250 g čokolade za kuvanje
2 kesice želatina
Za žele:
250 ml zaslađene skuvane kafe
1 kesica želatina
Priprema:
Umutite jaja i šećer da se dobije kremasta smesa, dodajte brašno i kakao, izmešajte i sipajte u podmazan kalup za torte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Za parfe, umutite slatku pavlaku sa šećerom (ne previše čvrsto) i dodajte kiselu pavlaku. Umutite da se smesa ujednači, pa dodajte čokoladu istopljenu na pari. Izmešajte i dodajte želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice i mešajte dok se fil malo zgusne. Na koru namažite smesu za parfe, pa stavite u frižider na pola sata da se malo stegne. Zatim preko sipajte smesu od kafe i želatina (koji ste pripremili prema uputstvu sa kesice). Ostavite u frižideru preko noći u kalupu da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI UŽITAK U ČAŠI Kremasta poslastica gotova za 10 minuta!
Brzo rešenje kada vam se prijede nešto slatko.
TORTA OD BANANE I KEKSA Kremasti desert za sladokusce
Za jedan sat gotova je izdašna poslastica.
KOLAČ 7+7+7 Morate da probate ovo popularno kremasto čudo!
Kora natopljena rumom, fil od vanile i šlag, čine ovaj kolač savršenim.
ŠVARCVALD ROLAT Probajte bržu varijantu poznate torte, zaljubićete se na prvi zalogaj!
Kremasta poslastica, savršena za sve prilike.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)