ŠVARCVALD ROLAT Probajte bržu varijantu poznate torte, zaljubićete se na prvi zalogaj!
Kremasta poslastica, savršena za sve prilike.
Sastojci:
Kora:
6 jaja
100 g brašna
100 g šećera
3 kašike kakaoa
1/2 praška za pecivo
1 kašika višnjevače
Fil:
300 g očišćenih višanja
400 ml slatke pavlake
1 štangla čokolade
Priprema:
Kora: Belanca čvrsto umutiti. Posebno umutiti žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, izmešati kašikom i spojiti sa snegom od belanaca, takođe kašikom. Sipati u podmazan pleh i peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Vruću koru urolati u krpu. Umutiti slatku pavlaku. Ohlađenu koru odmotati, poprskati višnjevačom, nafilovati umućenom pavlakom i poređati višnje. Urolati pažljivo i okolo premazati umućenom pavlakom. Ukrasiti rendanom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOLAČ SA TREŠNJAMA Recept za ove sočne slatke kocke morate da probate dok je sezona trešanja
Dajemo vam recept u kome su mere na čaše, a priprema jednostavna, pa će brzo biti gotov.
KAPRI KOLAČ SA MALINAMA Jedan od omiljenih kremastih slatkiša sa dva fila
Kora od oraha, voćni fil, vanila fil i čokoladna glazura – savršeni spoj ukusa.
ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
TORTA RED VELVET Nežna i zavodljiva kao crveni pliš, jedna je od najpopularnijih poslastica
Na prvi pogled ne izgleda posebno, ali ukus je nezaboravan.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)