MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom

Alo.rs

10:00

Slatki kutak 0

Svi će je zavoleti.

MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom
pixabay

Torta od mlevenog keksa

Sastojci:

Za kore:

6 jaja

180 g šećera

220 g mlevenog keksa

2 kašike kakaoa

Za fil:

200 g šećera

1 kesica vanilin-šećera

80 g brašna

700 ml mleka

Za posipanje:

100 g seckanih oraha

Za dekoraciju:

200 g šlaga

Priprema:

Jaja i šećer penasto umutite, dodajte Mlevenu Plazmu izmešanu sa kakaom. Smesu podelite na dva dela, pa prvi deo rasporedite u podmazan pleh. Za fil umutite žumanca, vanilin-šećer, 100 g šećera i brašno, pa sipajte u ključalo mleko. Kuvajte da se krem zgusne. Prohlađeni krem sastavite s dobro umućenim belancima i preostalim šećerom. Fil rasporedite preko kore. Odozgo rasporedite drugu polovinu testa i pospite seckanim orasima. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. A potom dekorišite šlagom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading