PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g očišćenih višanja
200 g šećera
150 g mlevenog plazma keksa
100 ml mineralne vode
50 ml ulja
Priprema:
Pomešajte ulje i vodu. Uzmite 3 kore. Prvu koru namažite sa dve kašike mešavine ulja i vode, a na drugu koru stavite jednu kašiku. Preko stavite treću koru, pospite plazmom, stavite višnje, šećer, pa pospite sa još malo plazme. Urolajte i stavite u pleh namazan uljem. Dobićete 4 rolnice. Namažite ih odozgo mešavinom ulja i vode. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohlađenu pitu po želji pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
NIKO JOJ NE ODOLEVA! Pita sa višnjama i plazmom je savršeni spoj krckavih kora i sočnog slatko-kiselog fila
Voćne kolače svi vole pa će sigurno biti zadovoljni ovom pitom.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
Komentari (0)