PRHKA ŠTRUDLA SA ORASIMA Kad je probate, oduševićete se i stalno ćete je praviti!
Ova štrudla može da stoji i nekoliko dana u plastičnoj kutiji ili obmotana providnom folijom.
Sastojci:
Testo:
400 g brašna
200 g margarina
50 g šećera
1 čaša kisele pavlake
2 žumanca
1 prašak za pecivo
Fil:
300 g mlevenih oraha
200 g šećera
100 ml mleka
2 belanca
1 vanilin šećer
Za premazivanje:
50 g margarina.
Priprema:
Umutiti margarin, žumanca, šećer i pavlaku. Dodati brašno i prašak za pecivo. Rukama umesiti testo. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata u frižideru.
Fil: Pomešati orahe, šećer, vanilin šećer i toplo mleko, ostaviti da se prohladi. Umutiti sneg od belanaca i sjediniti sa orasima.
Testo podeliti na tri dela, svaki razvući oklagijom u pravougaonik, premazati filom i urolati. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni, a za to vreme ostaviti štrudlu da naraste. Izbockati ih odozgo malo čačkalicom, premazati margarinom i peći dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ŠTRUDLA SA MAKOM Napravite meku i ukusnu štrudlu uz savete Gordane iz Rume
Ima li išta lepše nego kada se kućom širi miris testa koje se peče u rerni? A još kada je to štrudla s makom! Niko ne može da dočeka da je domaćica izvadi iz rerne.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
BAKINA ŠTRUDLA Makovnjača meka kao duša, kad počneš da jedeš ne možeš da staneš!
Poslastica od testa koja može biti i užina uz šolju mleka ili čaja.
ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom pa ne možeš da prestaneš da jedeš!
Štrudla je poslastica od testa, ali je odlična i kao slatka užina uz šolju čaja ili mleka.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
Komentari (0)