SUTLIJAŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Tako jednostavno, a tako neodoljivo, nema ko ga ne voli
Doručak i desert koji podseća na detinjstvo...
Recept smo pronašli u kuvaru staroj skoro pola veka, zbog čega je način pripreme pomalo arhaičan. Upravo je to čar!
Pre 50-ak godina pretpostavljalo se da su iskusne domaćice razvile poseban osećaj za procenu, pa fokus nije bio na merenju i temperaturi. Pirinač treba kuvati u mleku na laganoj vatri i povremeno proveravati da li je upio mleko. Naravno, uz nekoliko dodataka, možete ga pretvoriti iz staromodnog doručka u izvanredan desert. U mleko možete dodati mahunu vanile, cimet, rum, kafu, pa čak i otopljenu čokoladu, a zatim umešati suvo voće, orahe, džem, voćne prelive...
Bakin sutlijaš
Sastojci: 100 g pirinča
750 ml mleka
4 kašike šećera
prstohvat soli
voda
Priprema: Prokuvajte pirinač u vodi tri minuta, pa ocedite. Mleko posolite, stavite na vatru i sačekajte da provri, pa dodajte pirinač. Kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne upije mleko i ne mešajte. U vrući pirinač dodajte šećer i pažljivo promešajte viljuškom da zrna ostanu cela.
BRAUNI Kolač koji svi vole a topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalni desert za sve sladokusce.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
Komentari (0)