FANTASTIČAN REFORMA ROLAT Oduševljenje već nakon prvog zalogaja, ovu poslasticu ne smete propustiti

Ana Klikovac

20:12

Slatki kutak 0

Prosto neodoljiv...

rolat
Shutterstock

Čuvena reforma je klasik domaće kuhinje i nezaobilazna je na svakom slavlju. Svaka domaćica koja želi da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravi ovu tortu. Kombinacija oraha i čokolada je savršena, a upravo ovaj spoj je čini svima omiljenom tortom. Danas vam donosimo i recept za reforma rolat koji se pravi od sličnih namirnica, pa će se sigurno svima dopasti. 

Sastojci:

Za koru:
8 belanaca 
8 kašika šećera
1 kašika brašna
9 kašika oraha
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
8 žumanaca 
150 g šećera
2 vanilin šećera
200 g putera 
130 g tamne čokolade
Za ganaš:
100 g mlečne čokolade
70 ml slatke pavlake
orasi po želji 

Priprema: 

Belanca kratko mutite, pa postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite sve dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano umešajte špatulom, a onda dodajte i mlevene orahe i sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Pečenu koru uvijte u rolate sa sve pek papirom i ostavite da se ohladi. Žumanca umutite sa šećerom, pa kuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Potrebno je nekih 15 minuta, pazite da ne prekuvate. Sklonite sa šporeta, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim u fil dodajte umućeni puter i sve lepo sjedinite mikserom. Odvijte rolat, pa ga premažite filom i ponovo urolajte. Ako vam je ostalo fila slobodno premažite i sa spoljne strane.Otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa premamžite rolat i ukrasite seckanim orasima. Stavite u frižider da se stegne. Možete da ukrasite i jagodama ako želite.

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading