BUHTLE SA MAKOM Tope se u ustima, stavite odmah duplu meru
Napravite buhtle. Lepo izgledaju, savršenog su ukusa, a mak im daje posebnu draž.
Potrebno je
ZA TESTO
- 450 g brašna tip 400
- 200 ml mleka
- 20 g svežeg kvasca
- 1 jaje
- 5 kašika ulja
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice soli
ZA FIL
- 150 ml mleka
- 100 g maka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika putera
Priprema
Testo U činiju stavite kvasac, jaje, oba šećera i ulje. Mešajte da se kvasac istopi, dodajte mlako mleko, a zatim brašno i so. Umesite meko testo. Pokrijte krpm i ostavite pola sata na toplom mestu da naraste.
Fil Prokuvajte mleko i šećer, dodajte mak i puter i kuvajte desetak minuta uz mešanje. Nadošlo testo podelite na 16 delova. Svaki rastanjite na pobrašnjenoj podlozi, stavite malo fila od maka i zatvorite. Rukama stisnite malo i napravite duguljasti oblik. Buhtle ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite 15 minuta da narastu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle 15 minuta na svaku stavite komadić putera i pecite dok ne dobiju smeđu boju. Gotove po želji pospite šećerom u prahu.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
Komentari (0)