POSNA DOBOŠ TORTA Podjednako ukusna kao njena mrsna verzija

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Napravite čuvenu Doboš tortu u posnoj varijanti. Poslužite je gostima za slavu, biće oduševljeni.

posna doboš torta
Shutterstock

Potrebno je

za kore

  • 150 g šećera u prahu
  •  250 g brašna
  •  1/2 kašičice sode bikarbone
  •  3 šoljice meda
  •  3 šoljice kisele vode

Za fil

  • 200 g kristal šećera
  • 250 g mlevenih oraha
  •  3 štangle rastopljene čokolade
  • 1 kesica vanilin šećera

za roze fondan

  • 200 g šećera u prahu
  • ekstrat od maline

 

Priprema kore

Stavite u posudu sve sastojke za kore ( brašno, šećer u prahu, med, kiselu vodu i sodu bikarbonu). Promešajte dobro sve pa ispecite tri kore.

Priprema fila

Ušpinujte kristal šećer sa vodom pa dodajte mlevene orahe, rastopljenu čokoladu i 1 kesicu vanilin šećera. Onda sve to dobro promešajte i prohladite. 

Priprema fondana

Šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodajte nekoliko kapi ekstrata od maline.

Priprema torte

Prvo od sastojaka za koru ispecite tri kore. Onda ih premažite filom. Na kraju, filovanu tortu premažite fondanom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading