ŠERBET Zagrejaće vam dušu i telo, sprečava kašalj, a potrebna su vam samo 2 sastojka
Pogodan u ovom zimskom periodu, podseća na čaj, a napravićete ga začas.
Potrebno je
- 1 kašika šećera
- 200 ml mleka
Priprema
Šećer stavite u džezvu i zagrejte na ringli. Pošto će se brzo otopiti, bolje da se ne udaljavate od šporeta jer lako zagori. Čim postane tečan i zlatne boje, tj. čim se karamelizuje, odmah sipajte mleko u džezvu, a zatim pustite da provri.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
GURABIJE Drevni desert iz Persije čiji se recept prenosio vekovima
Kolač nastao u staroj Persiji stekao je popularnost širom sveta, a spremićete za tren oka.
Komentari (0)