PRALINE Savršeno posluženje za slavsku trpezu, prave se brzo a nestaće sa stola odmah

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Neodoljive i ukusne, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.

praline
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g crne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 4 kašike ulja
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g mlevenih lešnika 
  • 100 g mlevenog keksa

Priprema:
Rastopite ulje i čokoladu na pari (posebno belu, a posebno crnu čokoladu). Dno i stranice kalupa premažite čokoladom, pa stavite u frižider da se stegne. Slatku pavlaku dobro umutite mikserom pa dodajte mlevene lešnike i mleveni keks. Zatim punite kalupe filom dopola, pa prelijte rastopljenom čokoladom. Pustite da se praline dobro prohlade pa ih vadite iz kalupa.

Možda vas zanima:

čokoladni tart

ČOKOLADNI TART GOTOV ZA 5 MINUTA Po receptu pevačice Lene Kovačević

17:00

9 mart, 2024

Sezonski recepti

Džez pevačica, tekstopisac i kompozitorka već godinama gradi svoju karijeru veličanstvenim glasom i karijerom bez skandala. Gledali smo je i na Pesmi za Evroviziju, sa numerom „Zovi me Lena“, koju je posvetila preminuloj majci. Lena kaže da voli da provodi vreme u kuhinji, pripremajući omiljena jela svojim najmilijima. Takav je i ovaj brzi čokoladni tart, koji se napravi začas, a nestaje sa stola odmah.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading