NEODOLJIVE KNEDLE SA ČOKOLADOM Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Ako volite klasične knedle, ove ćete da obožavate. Slatke i mekane, pravićete ih stalno.
Potrebno je
Za knedle:
- 500 g krompira
- 4 jaja
- 2 kašike ulja
- po potrebi brašno
Za nadev:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g šećera
Za valjanje:
- 200 g prezli
- 50 g šećera
Priprema:
Skuvajte krompir pa ga izgnječite kao pire. Onda dodajte jaja, ulje, brašno i prstohvat soli. Zamesite srednje meko testo, razvucite ga oklagijom i vadite krugove, uz pomoć čaše. Stavljajte po kocku čokolade u svaki krug pa je malo pospite šećerom. Rukom napravite oblik knedle. Kuvajte knedle u proključaloj vodi, pa kad isplivaju nastavite da kuvate, još 15 minuta. Na kraju vadite knedle, ocedite ih i valjajte u pripremljenu mešavinu šećera i prezli. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KNEDLE SA MAKOM Mekane i fenomenalne, prste da poližete
Jede vam se nešto slatko, a nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas, napravite knedle sa makom. Drugačije i preukusne, osvojiće vas od prvog zalogaja.
UKUSNE, A LAKO SE PRAVE Neodoljive knedle sa sirom pravićete iznova i iznova
Kada ih jednom napravite, nećete stati.
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
BANANA KUGLICE Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah, a tope se u ustima
Slatke i fenomenalne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)