ŠTRUDLA SA MAKOM Čarobna zimska poslastica po starinskom receptu
Sočna, sa bogatim nadevom, od domaćih kora.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 30 g kvasca
- 1 jaje
- 1 žumance
- 50 g šećera
- 50 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 500 g maka
- 200 g šećera
- 1,5 šolja mleka
Za premaz:
- 1 jaje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sa toplim mlekom razmutite kvasac i šećer. Dodajte brašno, jaje, žumance i otopljen maskac pa zamesite testo. Pustite da odstoji 20 minuta pa podelite na 3 dela. Zatim pomešajte mak i šećer da napravite fil. Mleko zagrejte, skoro do ključanja, pa ga postepeno dodajte maku i šećeru. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Razvucite testo pa ga premažite filom i uvijte u rolat. Obložite pleh papirom za pečenje pa naređajte štrudle. Premažite štrudle umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA ZA 15 MINUTA Najjednostavniji recept koji ste videli
Podjednako ukusna, samo što ćete je brže napraviti. Sočan fil, sa mekanim korama.
PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.
NAJLEPŠE ŠTRUDLE Sa makom, orasima i čokoladom, sve što vam treba kad želite slatko
Nestaće sa stola čim ih postavite.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
Komentari (0)