DRUGAČIJI TIRAMISU Sa rogačem, aromatičan i kremast, svi će vam tražiti recept
Fenomenalna poslastica sa kafom može da se napravi sa različitim sastojcima, probajte ovu verziju sa rogačem, bićete oduševljeni.
Potrebno je
Za podlogu
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- pola kašike mlevenog rogača
- 1 kašika kakaa u prahu
- 2 kašike ruma
- 100 ml vode
Za kremu
- 1 pakovanje tiramisu kreme
- 300 ml mleka
- 2 kašike maskarpone sira
- 2 kašike mlevenog rogača
Za dekoraciju
- šlag
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Zasebno belanca penasto umutite u sneg. Dodajte ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, rogač, kakao i umućena belanca. U kalup obložen papirom za pečenje preručite smesu. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se prohladi pa pospite mešavinom ruma i vode. Sadržaj tiramisu kreme dodajte hladnom mleku i mešajte do 5 minuta, uz dodavanje sira i rogača. Preko podloge rasporedite kremu. Dekorišite šlagom ili po izboru. Prohlađeni tiramisu secite na kocke i služite.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)