ČOKOLADNI KOLAČ SA SIROM Topi se u ustima, a raspametiće i one izbirljive
Fenomenalni desert pogodan za sve prilike.
Potrebno je
- šolja i po mlevenog čokoladnog keksa
- 2 kašike rastopljenog margarina
- 1 kg krem sira
- 1 šolja šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 g rastopljene čokolade
- 4 jaja
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni čokoladni keks i otopljeni margarin da napravite koru pa smesu prebacite u podmazan pleh i rastanjite. Pecite desetak minuta. Zasebno umutite krem sir, šećer, brašno i ekstrakt vanile, dodajte rastopljenu čokoladu i liker, razbijte i jaja, dobro ih umutite, pa fil razlijte preko kore. Pecite sve dok se ivice ne odvoje. Kad se kolač ohladi, stavite ga u frižider da se stegne. Čokoladu otopite na pari sa uljem. Prelijte glazuru preko ohlađenog kolača. Secite i služite. Bon appetit!
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)