TURSKI KOLAČ SA KAFOM Fenomenalna poslastica koja obara s nogu, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Biskvit:
- 4 jajeta
- 1 šolja (150 ml) šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja kafe sa mlekom
- 25 g kakaa
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 500 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- 1 kašika kakaa
- 80 g čokolade za kuvanje
za dekorisanje:
- bela čokolada
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja i šećer umutite pa dodajte kafu sa mlekom, ulje i kakao. Dodajte brašno izmešano sa praškom za pecivo. Preručite u pleh polovinu smese, premažite puterom i pospite brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpici skuvajte mleko, gustin i šećer, uz neprestano mešanje. Dodajte kakao i čokoladu. Ostavite gotov krem da se prohladi pa je sipajte preko zapečenog biskvita. Preko sipajte ostalu polovinu smese. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kolač prohladi. Dekorišite rendanom belom čokoladom pa secite i služite. Bon appetit!
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Gotove začas, a nestanu sa stola čim se postave
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
Komentari (0)