PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.
Potrebno je
- 400 g breskvi
- 60 g maslaca
- 100 g žutog šećera
Za testo:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 115 g maslaca
- 150 g šećera
- 1 jaje
- vanila
- 120 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U manji pleh stavite maslac pa pustite da se otopi. Potom izvadite iz rerne i dodajte šećer. Dobro promešajte da se šećer otopi. Preko toga poređajte oljuštene kriške breskvi. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zasebno umutite maslac i šećer, pa dodajte jaje i vanilu. Naizmenično sipajte mleko i brašno pa dobro umutite smesu. Prelijte preko voća. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite 5 minuta da se kolač prohladi, pa oštrim nožem odvojite ivice testa od pleha i kolač okrenite naopako na tanjir za služenje. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)