MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce
Fenomenalni desert u sočnom spoju biskvita sa breskvama.
Potrebno je
- 2 breskve
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 150 ml mleka
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom da se istope. Dodajte ulje i mleko, mutite 2 minuta, pa kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Smesu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao i izmešajte. U podmazan pleh sipajte na sredinu jednu kašiku svetle smese pa preko nje jednu kašiku tamne smese. Nastavite tako oko nje kašikom da stavljate žutu smesu pa preko smeđu dok ne utrošite obe smese. One će se razlivati po plehu i napraviti šare. Breskve secite na tanke kriške (ili kockice) i poređajte odozgo. Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.
OBRNUTI KOLAČ Ovo sezonsko voće mu daje poseban šmek, a mekan kao duša
Ako volite breskve, ovaj kolač ćete obožavati.
PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)