Tajna fine, domaće i aromatične teletine krije se u samo jednom sastojku koji svi imate u kući

alo.rs/I. V.

17:12

U sosu sa 0

Pripremite teleće šnicle u gustom umaku od senfa i povrća pa navalite na svoj tanjur toplog, domaćeg jela.

Tajna fine, domaće i aromatične teletine krije se u samo jednom sastojku koji svi imate u kući
Printscreen/Youtube

Pustite da povrće omekša do kraja, a meso neka se kuva što duže kako bi postalo fino i meko.

Teletina u sosu od senfa

Sastojci:

6 telećih šnicli

5 kašika brašna

2 kašike crvene paprike

3 čena belog luka

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 kašika senfa

3 kašike putera

2 kašike peršuna

so, biber

Priprema:

Pomešati brašno i crvenu papriku pa u ovu mešavinu uvaljati meso sa svih strana. U tiganju otopite puter, pa propržite šnicle. Kada meso porumeni sa svih strana, izvucite ga u tanjir, a u puter dodajte sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada se luk zacakli, dodajte protisnuti beli luk i senf. Kratko dinstati, pa dodati malo vode i izmešati. Kuvajte, pa vratite meso i ostavite da se dinsta. Za to vreme skuvajte testeninu ili pirinač. Kada je gotovo, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

 

Komentari (0)

Loading