Tajna fine, domaće i aromatične teletine krije se u samo jednom sastojku koji svi imate u kući
Pripremite teleće šnicle u gustom umaku od senfa i povrća pa navalite na svoj tanjur toplog, domaćeg jela.
Pustite da povrće omekša do kraja, a meso neka se kuva što duže kako bi postalo fino i meko.
Teletina u sosu od senfa
Sastojci:
6 telećih šnicli
5 kašika brašna
2 kašike crvene paprike
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 kašika senfa
3 kašike putera
2 kašike peršuna
so, biber
Priprema:
Pomešati brašno i crvenu papriku pa u ovu mešavinu uvaljati meso sa svih strana. U tiganju otopite puter, pa propržite šnicle. Kada meso porumeni sa svih strana, izvucite ga u tanjir, a u puter dodajte sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada se luk zacakli, dodajte protisnuti beli luk i senf. Kratko dinstati, pa dodati malo vode i izmešati. Kuvajte, pa vratite meso i ostavite da se dinsta. Za to vreme skuvajte testeninu ili pirinač. Kada je gotovo, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)