Jednostavan ručak koji okuplja porodicu oko stola MANASTIRSKI ĐUVEČ sve se strpa u lonac pa zapače

Ivana Vujnović

21:03

U sosu sa 0

Umesto junetine možete upotrebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Manastirski džuveč s pirinčom, pečurkama i paprikom
Shutterstock

 

Manastirski đuveč

Sastojci:

1 kg govedine u komadu

2 kašike maslinovog ulja

1 seckani oljušteni paradajz

250 g pečuraka

200 g pirinča dugog zrna

1 crni luk

1 crvena paprika

2 čena belog luka

100 ml belog vina

100 g crnih maslina

2 kašike seckanog peršuna

25 g putera

1 kašičica šećera

so, biber

1 kašika biozačina

Priprema:

Meso iseći na kockice i pržiti u dobro zagrejanom tiganju na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitno seckani crni luk i biber, pa pržite nekoliko minuta. Dodajte iseckane pečurke, izgnječeni beli luk i pržite dok tečnost koju puštaju pečurke ne ispari. Dodajte pirinač i kratko propržite, pa ulijte vino i 300 ml vode. Kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte seckani paradajz, masline, puter, kašičicu šećera i 1 kašiku biozačina. Promešajte i kuvajte još 5 minuta da pirinač omekša. Ako treba, dodajte još malo vode.  Zagrejte rernu na 200 °C. Prebacite sadržaj posude u posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading