OMAKLO VAM SE Presolili ste hranu, ne paničite uz ovaj sjajan trik neće se ni osetiti
Nema razloga za nerviranje, a još manje za bacanje hrane
Sigurno vam se nekada dogodilo da previše začinite jelo. I onda bi usledilo nerviranje i, uglavnom, sve iz početka. Ili bi ukućani tog dana ostali bez ručka.
Nema razloga za nerviranje, a još manje za bacanje hrane.
Iskoristite određene namirnice da spasete svoje jelo, tako da ponovo bude jestivo.
Evo kako da smanjite začinjenost hrane:
Mlečni proizvodi i kisele tečnosti
Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mlečnih proizvoda: punomasno mleko, jogurt, sir ili pavlaka. Takođe, kisele tečnosti poput sirćeta, limuna ili iseckanog paradajza mogu da preseku začinjenu hranu.
Šećer i skrob
Šećeri pomažu u neutralisanju toplote kao što je ona od čili paprike. Zato pokušajte da dodate malo šećera ili meda kako biste uravnotežili ljute ukuse. Kako biste ublažili pikantnost obroka uzmite testeninu, hleb ili pirinač.
Povećajte ostale sastojke
Smanjite ljutinu dodavanjem više glavnih komponenti. To može da znači više čorbe, mesa ili povrća, u zavisnosti od toga šta pravite.
Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste
Skrob kao pomoć
Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i on će upiti i razblažiti so.
Profimedia
Dodajte vode
Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno varivo je da dodate još vode i produžite vreme kuvanja. Može se desiti da jelo zbog toga ima blaži ukus, ali dodajte još začina i vratite harmoniju aromi.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)