PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom

Jelena Vukelić

11:27

U sosu sa 0

Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno

pileći paprikaš
Shutterstock

Potrebno je

1 crveni luk

1-2 šargarepe
1/2 kom celerovog korena(može,a ne mora)
1 crvena paprika
4 krompira
1 kašika paradajz pirea 
voda za podliti paprikaš
2-3 lovorova lista

4 Karabataka

1 kom belog mesa
po želji suvi začin
1 kašikica aleve paprike
po želji biber
malo ulja

NOKLE

2 jaja
5 dobro napunjenih kašika brašna
2 kašike griza
1 dl mineralna voda,a može i obična voda


 Priprema:

Iseckajte na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, celer, papriku isečenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operete meso, belo meso isecete na sitnije komadiće, i sve to dodate na dinstano povrće. Dinstajte oko 10 min ili dok meso malo ne pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko 5 min.Sad dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi.

Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri, opet nekih 10 min!  U međuvremenu pripremite nokle, tako što ćete viljuškom izmutite jaja, dodati brasšno, griz i pomalo dodavati vodu.Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva. Na kraju, dodajte kašiku paradajz pirea, i nokle vadite viljuškom ili kašikom kako vam je zgodnije. Paprikaš je gotov onda kada se krompir fino da izgnječiti viljuškom, i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i isplivaju na površinu! Na kraju možete posuti sitno iseckanim peršunom, biber dodajte po želji!

Komentari (0)

Loading