PROSTI LETNJI DORUČAK Pravi se na brzaka a ukus je kao da ga je pravio kuvar s Mišlenovom zvezdom
Započnite dan jajima i povrćem a zahvalite nam se kasnije.
Omlet sa spanaćem
Sastojci:
Za omlet:
3 jaja
100 g spanaća
1 kašičica mešavine začina
1 kašičica putera
Za sos:
200 g pelata
1 kašika ulja
1 čen belog luka
Za dekoraciju:
2 kašike narendanog kačkavalja
1 kašika rendanog parmezana
Priprema:
Sos: U tiganju, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan beli luk jedan minut, dodajte usitnjen pelat zajedno s tečnošću, biber i so po ukusu. Krčkajte na tihoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok tečnost ne ispari. Omlet: Operite, očistite spanać i stavite u vruću vodu na minut. Ocedite, iseckajte ga. Umutite jaja, dodajte mešavinu začina, spanać i izmešajte. Sipajte smesu u tiganj, na zagrejan puter i pržite omlet na tihoj vatri. Kada je donja strana omleta pečena, a gornja strana polupečena, stavite ga u pleh. Namažite ga pripremljenim sosom od paradajza, pospite kačkavaljem i presavijte napola. Odozgo rasporedite parmezan i pecite ga u zagrejanoj rerni 2-3 minuta, da se parmezan rastopi.
Možda vas zanima:
NEMA LEPŠEG DORUČKA Omlet iz rerne sa svim sastojcima iz frižidera, a bez kapi ulja
Najbolje kod ovog omleta je to što u njega bukvalno možete da stavite šta god želite, odnosno šta god imate u frižideru
Brzinski DORUČAK S JAJIMA i tikvicama koji će sigurno da vas drži celog dana
Odličan predlog za doručak ako vam ponestane ideja.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)