POZNATI KUVAJU Ana Bekuta otkrila recept italijanski gulaš koji pravi za specijalne prilike
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje., ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept koje pevačica nesebično deli.
Ovog puta je gostovala u emisiji „Praktična žena” i otkrila recept za italijanski gulaš.
Italijanski gulaš Ane Bekute
Sastojci:
1 kg crnog luka
2 šargarepe
½ kg svinjskog mesa od buta
2 kocke za supu
500 ml paradajz sosa
300 g mlevenog mesa junećeg
1 veza peršuna
malo bibera
1 kašika brašna
1 šoljica mleka
Priprema:
Kocku za supu skuvajte u 300 ml vode. Na malo ulja propržite na kockice iseckan crni luk, pa ulijte supu od 1 kocke za supu i malo bibera. Ubacite svinjetinu i dinstajte dok ne umekša. U drugoj šerpi na ulju prodinstajte mlevenu junetinu i kocku za supu. Kada to završite, dodajte paradajz sos i malo mleka, a onda ostavite da se sve lepo ukrčka. Za to vreme će se i svinjsko meso prodinstati i njega je potrebno sjediniti s lukom. Na samom kraju potrebno je da pomešate obe vrste mesa i dodajte na kockice isečenu šargarepu. Njoj je potrebno malo duže da se ukuva pa će taman za to vreme višak tečnosti ispariti. Pri kraju kako bi se gulaš zgusnuo napraviti zapršku od malo mleka i brašna. Na krauju dodajte sitno iseckan peršun. To jelo se jede uz testeninu, pirinač ili pire krompir.
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
VELJKOV TART OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Savršeni spoj hrskave kore i nežnog ganaša
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Veljka Mijuškovića iz Beograda
Komentari (0)