PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Potrebno je
- 40gr svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 250 ml toplog mleka
- 200 ml vode
- 100 ml ulja + 2 kašike
- 2 kašičice soli
- 600 g brašna + po potrebi da se umesi glatko testo
Nadev:
- 200 g šunkarice
- kečap, pavlaka, origano
Priprema:
U toplo mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer pa ostavite da odradi. U posudu uspite 600 g brašna, istresite mleko i kvasac, ulje i vodu pa promešajte kašikom. Dodajte so pa opet izmešajte, pa dodajte malo brašna i zamesite testo. Testo oblikujte u loptu pa premažite sa 2 kašike ulja i ostavite 30 minuta da odstoji. Kad je testo nakislo i odstajalo izvadite ga na pobrašnavljenu površinu, malo premesite i podelite na tri dela. Razvucite prvi deo pa isecite ivice i isecite u kvadrate. Svaki kvadrat napunite nadevom pa preklopite. Ivice zatvorite, pa pritisnite viljuškom. Od ove mere dobićete 20 pancerota. Ostavite 10-15 minuta da odmori. Uspite u šerpu 500 ml ulja pa kad se dobro zagreje stavite pancerote da se prže, sa obe strane. Pečene pancerote slažite na tanjir na kojem je ubrus da se ocede pa poslužite tople.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna
Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.
MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
DODAJTE OVE 2 NAMIRNICE U MLEVENO MESO Ćufte će biti sočne i neverovatno ukusne
Poslušajte savete iskusnih domaćica za sočno i mekano mleveno meso.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
Komentari (0)