NAMAZ U KOJI ĆETE SE ZALJUBITI Pašteta od leblebija koji savršeno ide uz vruće pogačice
Ovaj namaz će vas oduševiti, a naročito činjenica da ide uz gotovo sva jela i testa.
Sastojci
za 4 osobe
- 240 g konzerviranih leblebija
- 1 čen bel,og luka
- 2-3 kašike limunovog soka
- 50 ml maslinovog ulja
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- morska so
- 1 kašičica tahini paste (pasta od susama)
Umesto tahini paste dodajte zdrobljeni popečeni susam.
Priprema
Leblebije ocedite, isperite i stavite u posudu. Dodajte izmeljani beli luk, sveže oceđen sok limuna, maslinovo ulje, crni biber, soli po potrebi i tahini pastu.
Sve dobro usitnite štapnim mikserom (ili u električnoj seckalici) da dobijete namaz.
Dodajte maslinovo ulje po potrebi da namaz bude kremast.
Poslužite na popečenom hlebu i pospite semenkama susama.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
Komentari (0)