NAMAZ U KOJI ĆETE SE ZALJUBITI Pašteta od leblebija koji savršeno ide uz vruće pogačice

Anđela Jovanović

10:05

U sosu sa 0

Ovaj namaz će vas oduševiti, a naročito činjenica da ide uz gotovo sva jela i testa.

leblebije
Shutterstock

Sastojci

za 4 osobe

  • 240 g konzerviranih leblebija
  • 1 čen bel,og luka
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • ½ kašičice mlevenog crnog bibera
  • morska so
  • 1 kašičica tahini paste (pasta od susama)

Umesto tahini paste dodajte zdrobljeni popečeni susam.

Priprema

Leblebije ocedite, isperite i stavite u posudu. Dodajte izmeljani beli luk, sveže oceđen sok limuna, maslinovo ulje, crni biber, soli po potrebi i tahini pastu.

Sve dobro usitnite štapnim mikserom (ili u električnoj seckalici) da dobijete namaz.

Dodajte maslinovo ulje po potrebi da namaz bude kremast.

Poslužite na popečenom hlebu i pospite semenkama susama.

Komentari (0)

Loading