KROMPIR SA SVINJETINOM Priprema se po francuskoj recepturi i uspeva svima, ukus prvoklasan!
Brzo, lako i zasitno...
Jedno od omiljenih glavnih jela kod nas nesumljivo jeste krompir sa mesom. Neprevaziđeni klasik kom se uvek vraćamo! Ali, da li ste nekada probali krompir sa svinjetinom po francuskoj recepturi? Meso se proprži, dodaju se krompir i začini i na kraju se posipa rendanim sirom. Ostavlja se sve na vatri još koji minut dok se sir ne istopi - fantastičan ukus!
Sastojci:
6 krompira
300 g svinjetine
2 čena belog luka
1 crni luk
2 paradajza
200 g rendanog tvrdog sira
biber po ukusu
so po ukusu
kari po ukusu
ulje
Francuski recept za krompir sa svinjetinom:
Svinjetinu isecite na krupnije trake, a krompir na kriške. Ispržite svinjetinu na manjoj količini ulja. Dodajte krompir i začine po ukusu, pa pržite dok krompir ne bude polugotov, mešajući povremeno. Dodajte usitnjen beli i iseckan crni luk u tiganj, pa pržite još 5 minuta. Krupnije iseckajte paradajz, pa i njega dodajte. Pospite rendanim sirom, stavite poklopac i ostavite na vatri još 5 minuta dok se sir ne istopi. Predlažemo i svinjetinu u slatko-kiselom sosu.
Bonus video:
Možda vas zanima:
KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN Domaće jelo zapečeno u rerni koje je idealno ako želite da spasite namirnice od propadanja
Mirisno, slasno i ukusno, a domaće!
BRZO JELO IZ RERNE Zapečeni krompir punjen pečurkama, jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj!
Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krpmpir sjajan je prilog uz meso.
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
KROMPIRI NA MEDITERANSKI NAČIN Krompirići spremljeni tako da mogu da se jedu kao glavno jelo
Krompirići koji su odlični kao prilog, ali i kao grickalica uz film, sa začinima koji mirišu na more.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)