PREPEČEN HLEB SA NAMAZOM OD GRAŠKA Čak i oni kojima ovo ne bi bio prvi izbor paštete, kada probaju ovu kombinaciju neće moći da odole
Iako možda niste ljubitelji graška, kada ga u ovoj kombinaciji ukusa probate, nećete moći da mu odolite.
Sastojci
za 4 osobe
- 260 g Podravka Graška
- 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- 1 manji češanj češnjaka
- ½ limuna (naribana korica i ocijeđen sok)
- 100 g sira
- ½ žličice Vegete & Spiruline
- Vegeta Maestro Crni papar
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 4-8 ploški kruha ( tostirani)
- 4-8 meko kuhanih jaja
Priprema
Jaja stavite u vrelu posoljenu vodu i kuvajte 5 minuta. Zatim odmah maknite s vatre i stavite u hladnu vodu
U električnu seckalicu stavite oceđeni grašak, peršun, vlasac, naseckani beli luk, narendanu koricu i 1 kašiku soka od limuna, sir, vegetu, sveže mljeveni crni biber i maslinovo ulje. Sastojke usitnite da dobijete namaz.
Na popečeno parče kruha nanesite namaz od graška preko kog stavite meko kuvano jaje. Poslužite odmah posuto sveže mlevenim crnim biberom.
Savet
Konzervu graška prvo malo otvorite da ociedite tečnost a zatim otvorite do kraja.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
Komentari (0)