MNOGO RAZLOGA ZAŠTO JE ZDRAVO DA JEDETE CVEKLU Ojačajte imunitet , poboljšajte krvnu sliku i pročistite lice

Ivana Pavlović

19:00

U sosu sa 0

Ovo korensko povrće ima malo masti, bogato je antioksidansima i vitaminima.

Cvekla
Shutterstock

Cvekla i njeni benefiti po zdravlje.Sezonska namirnica za jačanje imuniteta i lepši izgled.

Zahvaljujući svom hemijskom sastavu, cvekla je u stanju da snizi krvni pritisak i smanji rizik od moždanog i srčanog oboljenja čemu doprinose prirodni nitrati kojih ima u izobilju .

Prirodni šećer, kojim je ovo povrće bogato, hrani crevnu floru i daje joj dodatnu snagu u borbi protiv štetnih supstanci. Vlakna apsorbuju sav otpad i toksine iz organizma čime čiste creva.

Sadrži betanine i betaine. Oni smanjuju aktivnost supstanci koje doprinose preranom starenju, oksidaciji i stvaranju ćelija karcinoma. Zahvaljujući ovim elementima povrće ima ljubičasto-crvenu boju.

Ukoliko ovu namirnicu uvrstite u svoj svakodnevni meni, možete sprečiti starenje ćelija i pojavu malignih tumora.Pored toga, izgledaćete lepše – vaše lice će dobiti zdraviju boju, a kesice ispod očiju nestati.

Ove supstance jačaju ćelije rožnjače, čime poboljšavaju vid.kada smo u stresu ili smo loše raspoloženi, salata sa cveklom može popraviti naše raspoloženje i učiniti da se osećamo bolje. 

Cvekla je bogata silicijum dioksidom koji pomaže telu u „vezivanju“ kalcijuma. To će učiniti naše kosti jačima.

Cvekla takođe sadrži magnezijum, vitamin C i folnu kiselinu koji su korisni za koštano tkivo.

Komentari (0)

Loading