Lažni špageti u sočivo-sosu: Aromatično jelo, ubedljivo najbolji recept za ljubitelje povrća
Ovo je obrok koji će podjednako oduševiti vegane, ali i one koji stalno tragaju za novim, neobičnim ukusima i receptima
Lažni špageti u sočivo-sosu
Sastojci:
- 2 manje tikvice
- 1 crni luk
- 1/2 crvenog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 g pečuraka
- 1 šolja crvenog sočiva
- 2 dl paradajz pelata
- 1 kašičica biozačina
- so, biber
Priprema:
Sve povrće iseckajte sitno, a šargarepu izrendajte. Na vrelom ulju propržite crni luk, a kad zacakli dodajte beli. Uz stalno mešanje sipajte i šargarepu i pečurke. Dinstajte 5 minuta uz neprestano mešanje, te dodajte sočivo, paradajz pelat i začine. Na kraju dolijte 2-3 dl vode. Kuvajte dok sočivo ne omekša pazeći da tečnost ne usahne. Ako imate mlade tikvice, ne treba da ih blanširate, već ih samo isecite na trake ljuštačem za krompir. Starije tikvice isecite i prokuvajte u slanoj vodi 2-3 minuta, procedite i ubacite u gotov sos od sočiva.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)