ODLIČNA IDEJA ZA BRZ RUČAK gotov za pola sata PILETINA IZ VOKA servirana na salati
Miris i ukus sočne pečene piletine je neopisiv. Ali da ne biste morali da čekate vreme potrebno za pečenje piletine u rerni, imamo sjajnu ideju - piletinu pečenu u voku.
Da biste pripremili sočne komade mesa za zdrav ručak, važno je da meso marinirate i poslužite uz sveže isečeno povrće.
Piletina iz voka servirana na salati
Sastojci:
400 g pilećih prsa
500 g salate (zelena salata i rukola)
1 šargarepa
½ avokada
pola pomorandže
1 kašika meda kašika senfa
sok od jednog limuna
so i biber
maslinovo ulje
Priprema:
Piletinu isecite na trakice, posolite i pobiberite i marinirajte 15 minuta u mešavini senfa i meda. Zagrejte vok sa malo maslinovog ulja i dodajte piletinu. Da bi meso ostalo sočno, kuvajte na jakoj vatri nekoliko minuta da se mesu zatvore pore, pa smanjite vatru i kuvajte na srednjoj vatri petnaestak minuta. U međuvremenu na tanjir rasporedite zelenu salatu isečenu na trakice, rukolu, tanko isečenu šargarepu, kriške avokada i pomorandže (sa kojih ste skinuli koru). Povrću dodati gotovu piletinu i preliti sosom koji se lako priprema od kašike senfa, meda i limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
Sočna piletina s limunom na francuski način osvojiće vas svakim zalogajem
Piletina na francuski način biće gotova je za 45 minuta, a osvojće vas svojim snažnim ukusima koji obična pileća prsa pretvaraju u najukusniju zvezdu vašeg tanjira.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)