RUČAK KOJI JE PO SVEMU NEOBIČAN Napravite piletinu u sosu od pomorandže
Slatko-slani ručak.
Pileći file u sosu od pomorandže
Sastojci:
600 g pilećeg filea
50 ml belog vina
2 pomorandže
2 dl slatke pavlake
1 kašika maslaca
maslinovo ulje
obično ulje
so, biber
Priprema:
Pileći file začinite solju i biberom, te ih na laganoj vatri, na mešavini maslinovog i običnog ulja, propržite sa obe strane, izvadite iz tiganja i stavite na toplo mesto. Pomorandžu ogulite, očistite joj belu kožicu i nasecite na kolute. Na ostatak masnoće od pečenja dodajte maslac i na njemu kratko pržite kolutove narandže. Nalijte sa malo soka od pomorandže, belim vinom i kada sos malo ispari, dolijte slatku pavlaku. Kada sos provri, po potrebi ga začinite sa malo soli i bibera. Pripremljene pileće šnicle stavite na tanjir, pa prelijte
sosom od pomorandže. Uz ovo jelo kao prilog poslužite krokete, pečeni krompir ili kuvano povrće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
AROMATIČNI RUČAK KOJI OSVAJA Kremasto jelo iz rerne koje će nestati sa tanjira ODMAH!
I deca će sve smazati.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)