TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade

Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Nećete moći da joj odolite.

TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Shutterstock

Čorba s pečurkama

Sastojci:

300 g pečuraka

1 veća glavica crnog luka

30 g putera

1 l vrele vode

1 kašika ulja

1 kockica za supu

200 ml mlečne pavlake

1 čen belog luka

2 krompira

so, biber

Priprema:

Luk sitno iseckajte, a pečurke iseckajte na polumesece. Puter i maslinovo ulje pomešajte, ugrejte i dinstajte luk i pečurke. Krompir isecite na sitne kocke i dodajte u dinstano povrće. Dodajte vrelu vodu, rastvorite kocku za supu u njoj, so, sitno iseckan beli luk, biber. Čorbu kuvajte na tihoj vatri oko 25-30 minuta. Pavlaku pomešajte sa 250 ml bujona za tako da se poravna temperatura, posle toga dodajte u pečurke i kuvajte pet minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

alfahoresi

OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima

15:00

10 mart, 2024

Kulinarski globus

Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.

Komentari (0)

Loading