ČOKOLADNI KOLAČ SA TREŠNJAMA Recept za ove sočne slatke kocke morate da probate dok je sezona trešanja
Dajemo vam recept u kome su mere na čaše, a priprema jednostavna, pa će brzo biti gotov.
Sastojci:
1,5 čaša (od kiselog mleka) trešanja bez koštica
2 jaja
150 g čokolade za kuvanje
50 g maslaca
1 čaša kiselog mleka
2 čaše brašna
1 čaša šećera
1 kašika ruma (ne mora)
1 kašičica sode bikarbone
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom u penasti svetli krem. Dodajte omekšali maslac, sjedinite i dodajte kiselo mleko pomešano sa sodom bikarbonom. Sipajte rum i sjedinite mikserom. Postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom. Izmešajte kašikom i sipajte istopljenu čokoladu. Mešajte da dobijete glatku ujednačenu smesu. Sipajte u podmazan pleh i odozgo poređajte trešnje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
JEFTIN KOLAČ, A PRAVI SE NA BRZAKA Mekani biskvit koji se samo umuti u jednoj činiji i ispeče!
Kolač možete da premažete džemom ili pospete šećerom u prahu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
Komentari (0)