STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA, KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, miriše na vrhunski užitak
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 2 čaše šećera
- čaša ulja
- jogurt (2 čaše)
- brašno (3 čaše)
- mleveni orasi (1 čaša)
- seckani orasi (1/2 čaše)
- 1 čaša narendanih jabuka
- 1 kesica praška za pecivo
- rum
- šećer u prahu
Priprema:
U posudi za mešenje umutiti jaja sa šećerom, pa sipati ulje, jogurt, jabuke i malo ruma. Izmešati, a zatim dodati orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Pripremljeno testo sipati u pleh prekriven papirom za pečenje i staviti u zagrejanu pećnicu. Kolač peći na temperaturi od 200 stepeni oko 40 minuta.
Ohlađen kolač poprskati rumom, iseći na kocke i po želji posuti šećerom u prahu.
Napomena: za merenje sastojaka kolača koristiti čašu od jogurta.
Možda vas zanima:
SPREMAN ZA 10 MINUTA Napravite savršeni fil za tortu ili krem za mazanje, bez jaja, mleka i šećera
Dijetalan je, zdrav i ukusan
NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI KOLAČ NA ČAŠE Savršen kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko
Veoma jednostavan i brz kolač koji se topi u ustima koliko je sočan, morate probati
SPECIJALITET IZ BAKINOG KUVARA Puslice punjene čokoladom, tope se u ustima
Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode
JOGURT KOLAČ Brzi mekani biskvit sa merama na čaše, svima uspe!
Kolač možete posuti šećerom u prahu ili premazati džemom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)