STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA, KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, miriše na vrhunski užitak
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač

Potrebno je:
- 2 jajeta
- 2 čaše šećera
- čaša ulja
- jogurt (2 čaše)
- brašno (3 čaše)
- mleveni orasi (1 čaša)
- seckani orasi (1/2 čaše)
- 1 čaša narendanih jabuka
- 1 kesica praška za pecivo
- rum
- šećer u prahu
Priprema:
U posudi za mešenje umutiti jaja sa šećerom, pa sipati ulje, jogurt, jabuke i malo ruma. Izmešati, a zatim dodati orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Pripremljeno testo sipati u pleh prekriven papirom za pečenje i staviti u zagrejanu pećnicu. Kolač peći na temperaturi od 200 stepeni oko 40 minuta.
Ohlađen kolač poprskati rumom, iseći na kocke i po želji posuti šećerom u prahu.
Napomena: za merenje sastojaka kolača koristiti čašu od jogurta.
Možda vas zanima:

SPREMAN ZA 10 MINUTA Napravite savršeni fil za tortu ili krem za mazanje, bez jaja, mleka i šećera
Dijetalan je, zdrav i ukusan

NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI KOLAČ NA ČAŠE Savršen kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko
Veoma jednostavan i brz kolač koji se topi u ustima koliko je sočan, morate probati

SPECIJALITET IZ BAKINOG KUVARA Puslice punjene čokoladom, tope se u ustima
Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode

JOGURT KOLAČ Brzi mekani biskvit sa merama na čaše, svima uspe!
Kolač možete posuti šećerom u prahu ili premazati džemom.

DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.

OVAKVE PRAVE SAMO NAJBOLJI PEKARI Recept za najmekše pancerote koje se tope u ustima
Pancerote su jedno od onih jela koje nas vraćaju u detinjstvo – miris prženog testa, topljeni sir koji se razvlači, i paradajz sos koji obogaćuje svaki zalogaj.

PRAVA DOMAĆA PITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Uvijena pogača punjena sirom, sočna, mekana i neponovljivo ukusna
Dugo ostaje sočna i mekana, pa ako i prenoći zamotana u kesi i krpi ostaje vema ukusna i sutradan

SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine

ZABORAVITE NA MASNE PITE Ovako Turci prave burek kod kuće – brz, lagan i preukusan
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare
Komentari (0)