JEFTIN RUČAK Zapečeni krompir sa slaninom, ukusan obrok za dva dana

Trpeza

15:22

Bakina vanglica 0

Jelo od slanine i krompira može da se jede i sutradan za ručak, odlično je kada se podgreje.

zapečeni krompir
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

1 jaje

200 g slanine

1 čaša kisele pavlake

So, mleveni biber, peršun

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i isecite na kolutove. Luk isecite na kriške, šargarepu na kolutove, a slaninu na tanke šnite. Dno pleha premažite uljem i poređajte krompira. Preko ređajte sa jednog kraja pleha ka drugom red krompira, red luka i šargarepe, red slanine, i tako redom dok sve ne utrošite. Jaje umutite sa pavlakom i prelijte krompir. Odozgo naseckajte malo peršuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok krompir ne omekša i odozgo postane hrskav.

Komentari (0)

Loading