RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA Idealne za jesenje dane kad vam treba nešto slatko i toplo
Ako postoji desert koji vraća u detinjstvo za samo jedan zalogaj, to su definitivno domaće knedle sa šljivama!
Spolja meke i zlatno uvaljane u mirisne prezle sa šećerom, a unutra sočna, slatka šljiva – ovo je pravi klasik stare domaće kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode. Od sastojaka koje već imate kod kuće, bez skupih dodataka i bez komplikacija. Idealne za jesenje dane kad vam treba nešto toplo i slatko. Verovatno nećete stati na jednoj!
Knedle sa šljivama
Sastojci:
1 kg krompira
400 g brašna
200 g šljiva (kada nemate šljive, možete staviti džem)
200 g prezli
100 g margarina
5-6 kašika šećera
3 jajeta
malo ulja
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite i izgnječite viljuškom, pa mikserom umutite. Dodajte margarin pa jedno po jedno jaje, na kraju dodajte brašno i još malo mutite. Izručite testo na radnu površinu. Uzmijate po malo, napravite kuglicu na dlanu, u sredinu stavite šljivu bez koštice ili polovinu šljive i oblikujte knedlu. Kada sve napravite, kuvajte ih u prokuvaloj vodi. Vadite ih kad isplivaju na površinu. Pomešajte prezle i šećer i kratko propržite na malo ulja samo da prezle potamne. Uvaljajte knedle sa svih strana i servirajte na tanjir.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)