KRALJICA SOČNOSTI Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Baklava sa suvim šljivama
Sastojci:
500 g tankih kora
300 g suvih šljiva
250 g mlevenih oraha
5 kašika meda
1 margarin
Za sirup:
700 g šećera
800 ml vode
nekoliko kriški limuna
Priprema:
Prvo napravite sirup, kuvajte ga oko 15 minuta i ostavite da se ohladi. Otopite margarin, a suve šljive iseckajte na kockice. Uzmite po tri kore, a između kora mažite otopljeni margarin. Na treću koru stavite margarin, a na ivicu stavite suve šljive, orahe i med. Urolajte i ređajte u pleh. Ostatkom margarina prelijte baklavu i isecite. Pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 200 stepeni. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KLASIK PRAZNIČNOG STOLA Originalni kolač na malo drugačiji način
Svečani desert za sve prilike.
IZNENADITE SVOJA ČULA Desert u čaši koji će uneti egzotiku u vašu kuhinju
Citrusno voće daće posebnu notu ovom slatkišu.
KRALJICA ČOKOLADNIH TORTI Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj
Može biti svečana, ali i za neobavezna druženja.
OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA SPREMITE SKUŠU Odličan recept i za one lenje domaćice
Uvereni smo da ćete je spremiti na najbolji način.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)