KRALJICA SOČNOSTI Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Baklava sa suvim šljivama
Sastojci:
500 g tankih kora
300 g suvih šljiva
250 g mlevenih oraha
5 kašika meda
1 margarin
Za sirup:
700 g šećera
800 ml vode
nekoliko kriški limuna
Priprema:
Prvo napravite sirup, kuvajte ga oko 15 minuta i ostavite da se ohladi. Otopite margarin, a suve šljive iseckajte na kockice. Uzmite po tri kore, a između kora mažite otopljeni margarin. Na treću koru stavite margarin, a na ivicu stavite suve šljive, orahe i med. Urolajte i ređajte u pleh. Ostatkom margarina prelijte baklavu i isecite. Pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 200 stepeni. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KLASIK PRAZNIČNOG STOLA Originalni kolač na malo drugačiji način
Svečani desert za sve prilike.
IZNENADITE SVOJA ČULA Desert u čaši koji će uneti egzotiku u vašu kuhinju
Citrusno voće daće posebnu notu ovom slatkišu.
KRALJICA ČOKOLADNIH TORTI Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj
Može biti svečana, ali i za neobavezna druženja.
OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA SPREMITE SKUŠU Odličan recept i za one lenje domaćice
Uvereni smo da ćete je spremiti na najbolji način.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)