ZNA BAKA ŠTA JE DOBRO Super recept za svinjetinu na krompiru
Nema ko može da joj odoli.
Svinjski vrat sa krompirom
Sastojci:
500 g svinjskih šnicli od vrata
1 glavica crnog luka
1 kg krompira
3 čena belog luka
biber, aleva paprika, suvi začin
Priprema:
Očistite glavicu crnog luka i isecite ga na kriške. Očistite i beli luk, pa ih isecite na krupnije kolutiće. Oljuštite
krompir i isecite ga na kockice ili deblje kolutove. Crni luk, beli luk i krompir pomešajte, blago nauljite, pospite suvim začinom i sve dobro izmešati. Tanko isečene šnicle blago izlupajte čekićem za meso, pospite suvim začinom, biberom, alevom paprikom i uljem, dobro ih izmuljajte da se začini lepo rasporede po šniclama i poređajte ih po krompiru. Pecite poklopljeno u pekaču oko sat vremena u rerni na 200 stepeni, a zatim otklopite i pecite još pola sata, dok krompir i meso ne dobiju lepu boju i koricu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
AROMATIČNI KROMPIR IZ GRČKE Spremite se za boravak na plaži uz nezaobilaznu hranu
Ne smete da ga propustite ako ste na letovanju.
NE TREBA VAM MESO Tart s povrćem je doručak uz koji će svi uživati
Prosto je i za napraviti.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)