ZNA BAKA ŠTA JE DOBRO Super recept za svinjetinu na krompiru
Nema ko može da joj odoli.

Svinjski vrat sa krompirom
Možda vas zanima:

PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.

AROMATIČNI KROMPIR IZ GRČKE Spremite se za boravak na plaži uz nezaobilaznu hranu
Ne smete da ga propustite ako ste na letovanju.

NE TREBA VAM MESO Tart s povrćem je doručak uz koji će svi uživati
Prosto je i za napraviti.
Sastojci:
500 g svinjskih šnicli od vrata
1 glavica crnog luka
1 kg krompira
3 čena belog luka
biber, aleva paprika, suvi začin
Priprema:
Očistite glavicu crnog luka i isecite ga na kriške. Očistite i beli luk, pa ih isecite na krupnije kolutiće. Oljuštite
krompir i isecite ga na kockice ili deblje kolutove. Crni luk, beli luk i krompir pomešajte, blago nauljite, pospite suvim začinom i sve dobro izmešati. Tanko isečene šnicle blago izlupajte čekićem za meso, pospite suvim začinom, biberom, alevom paprikom i uljem, dobro ih izmuljajte da se začini lepo rasporede po šniclama i poređajte ih po krompiru. Pecite poklopljeno u pekaču oko sat vremena u rerni na 200 stepeni, a zatim otklopite i pecite još pola sata, dok krompir i meso ne dobiju lepu boju i koricu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)