KAKO NA LAK NAČIN DO SLAVSKOG KOLAČA Po ovom receptu mogu ga napraviti i domaćice koje ga prave prvi put

Alo.rs

08:30

Bakina vanglica 0

Mekan kao pamuk!

KAKO NA LAK NAČIN DO SLAVSKOG KOLAČA Po ovom receptu mogu ga napraviti i domaćice koje ga prave prvi put
Shutterstock

Slavski kolač

Sastojci:

400 ml svežeg mleka

1 kocka (42 g) kvasca

3 kašike šećera

1 kašika soli

2 jaja + belance od trećeg

1 kašičica sirćeta

3 kašike ulja

1 kg brašna

maslac - za premazivanje

susam

Priprema:

Aktivirajte kvasac, pa umutite jaja sa preostalim mlekom i dodajte prosejanom brašnu. Zamesite srednje tvrde testo, pa ostavite da naraste. Testo podelite na 5 jufki i svaku razvijte u oblik kruga. Ređajte jednu na drugu, tako što svaku mažete maslacem, osim poslednje. Isecite ih na 8 dela osim sredine. Jednu od kora isecite na tri trake i napravite pletenicu, drugu koru isecite po sredini, pa krajeve okrenite ka njoj i savijte nadole. Ostavite pogaču da naraste, pa je premažite žumancetom, mlekom i uljem. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading