OVAKO SU GA NAŠE BAKE SPREMALE Domaćinsko jelo koje smo svi voleli u detinjstvu

Alo.rs

12:00

Bakina vanglica 0

Ukus je očaravajući.

OVAKO SU GA NAŠE BAKE SPREMALE Domaćinsko jelo koje smo svi voleli u detinjstvu
Shutterstock

Seoski đuveč

Sastojci:

2 kg krompira

200 g boranije

1 konzerva paradajza

1 glavica luka

šargarepa

paprika

peršun

3 parčeta kobasice

aleva paprika

ulje

suvi začin

so po ukusu

Priprema:

Krompir krupnije isecite. Šargarepu i luk na sitno. U đuvečaru stavljate šargarepu, luk i papriku, posle jedan deo krompira i od boranije, nakon toga paradajz i ponovo ređate krompir, posle toga boraniju i paradajz. Dodajete sve začine i stavljate da se peče sat vremena na 180 stepeni. Pre nego što bude gotovo, stavljate 
iseckanu kobasicu, pa vratite da se peče još 10 minuta, ali isključite rernu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading