PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
Pita iz tiganja
Sastojci:
4 velika krompira
100 g maslaca
2 jajeta
100 g brašna
400 g šunke
400 g kačkavalja
malo soli, bibera
malo ulja
Priprema:
Krompir dobro operite, pa pod korom skuvajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera, pa dobro
umutite sve kao da pravite pire. Da se smesa zgusne, dodajte brašno, pa umesite čvrsto testo. Dodajte još
brašna, ako se testo lepi za ruke. Zatim u zagrejan tiganj stavite malo ulja, pa pola testa razvijte na dno tiganja. Preko testa poređajte šunku i kačkavalj, a preko drugi deo testa. Ostavite da se peče na ringli tri do
četiri minuta, a zatim prevrnite na drugu stranu i pecite dok porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
KUBANSKI SLATKI RAJ Ako volite kafu, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu - Kofi flan
Kremasto i preukusno.
TRADICIONALNI DESERT MNOGIMA OMILJEN Sitni kolači od oraha od samo TRI sastojka
Što duže stoje to su ukusniji.
BRZO I JEDNOSTAVNO SE SPREMA Preukusna krem supa od bundeve ugrejaće vaša srca
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)