BRZO, A UKUSNO Napravite rol viršle od kora za pitu, gotove su za 30 minuta, a lepše nego iz pekare!
Deca će biti oduševljena omiljenim pecivom.
Sastojci:
500 g kora za pitu
6 viršli
senf
Fil:
3 jaja
1 čaša jogurta (180 ml)
1/2 čaše ulja
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Fil: Belanca umutiti u čvrst šam, dodati žumanca i mutiti da smesa postane penasta. Dodati jogurt, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Mikserom sjediniti. Viršle iseći na tri dela. Uzeti jednu koru, premazati sa dve kašike fila, preklopiti sa leve i desne strane do pola, premazati filom, preklopiti na pola, ponovo premazati filom, staviti parče viršle i uviti u rolnicu. Svako parče viršle, pre nego što se stavi na koru, odozgo premazati senfom. Rolnice ređati u pleh obložen pek papirom. Ostatkom fila premazati rolnice odozgo. Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
POGAČICE SA ČVARCIMA Ovo lisnato pecivo je mnogima omiljeni doručak
Počastite ukućane pravim delikatesom.
DOMAĆI TROUGLIĆI SA SIROM Krckavo, lisnato pecivo koje se prosto topi u ustima, deca ga obožavaju
Uz šolju jogurta, imaćete savršenu večeru ili doručak.
LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)