BRZO, A UKUSNO Napravite rol viršle od kora za pitu, gotove su za 30 minuta, a lepše nego iz pekare!
Deca će biti oduševljena omiljenim pecivom.
Sastojci:
500 g kora za pitu
6 viršli
senf
Fil:
3 jaja
1 čaša jogurta (180 ml)
1/2 čaše ulja
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Fil: Belanca umutiti u čvrst šam, dodati žumanca i mutiti da smesa postane penasta. Dodati jogurt, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Mikserom sjediniti. Viršle iseći na tri dela. Uzeti jednu koru, premazati sa dve kašike fila, preklopiti sa leve i desne strane do pola, premazati filom, preklopiti na pola, ponovo premazati filom, staviti parče viršle i uviti u rolnicu. Svako parče viršle, pre nego što se stavi na koru, odozgo premazati senfom. Rolnice ređati u pleh obložen pek papirom. Ostatkom fila premazati rolnice odozgo. Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
POGAČICE SA ČVARCIMA Ovo lisnato pecivo je mnogima omiljeni doručak
Počastite ukućane pravim delikatesom.
DOMAĆI TROUGLIĆI SA SIROM Krckavo, lisnato pecivo koje se prosto topi u ustima, deca ga obožavaju
Uz šolju jogurta, imaćete savršenu večeru ili doručak.
LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)