NASUVO SA KROMPIROM Tradicionalno vojvođansko jelo za samo 150 dinara
Od pristupačnih namirnica, krompira i brašna, domišljati domaćice su spremale izdašne a ukusne obroke. Grenadir marš ili nasuvo sa krompirom se priprema u Vojvodini i to u u raznim varijantama, sa manje ili više paprike, sa sirom, jajima, ili slaninom…
Sastojci:
1 kg belog krompira
300 gr testenine
2 glavice crnog luka
100 gr dimljene slanine, po želji
1 dl ulja
so, biber
kašičica mlevene paprike
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci. Potom ga oguliti i iseći na kockice. Testeninu (najbolje flekice) skuvati odvojeno u posoljenoj vodi, pa ocediti. U međuvremenu na ulju ispržiti sitno seckan luk, dodati i slaninu isečenu na kockice. Dodati krompir, papriku, posoliti, pobiberiti. Sve zajedno kratko prodinstati, pa dodati testeninu. Ako vam je jelo previše suvo, nalijte sa malo vode u kojoj se kuvala testenina.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)