BAKINA ZELJANICA Pita sa zeljem po starinskom receptu je savršen doručak
Umesto zelja, u ovu pitu možete staviti spanać ili blitvu.
Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g slanog punomasnog sira
400 g zelja
4 jaja
Priprema:
Zelje oprati, izblanširati i sitno iseckati. Sir usitniti, jaja umutiti i pomešati sa zeljem. Stavljati tri kore jednu na drugi i svaku poprskati uljem, a treću nafilovati i saviti u rolnicu. Ređati rolnice u podmazan pleh, premazati ih odozgo uljem i peći na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
STARINSKA ZELJANICA Slana pita sa hrskavom koricom iz narodnog kuvara
Umesto zelja, u ovu pitu možete staviti spanać ili blitvu.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)